ΖΩΔΙΑ

ΖΩΔΙΑ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Το Πέρασμα του Ουρανού στο Κριό 2011 -2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ - ΠΕΡΡΗ ΚΡΗΤΙΚΟ

Κάθε πέρασμα ενός μακρινού – εξωτερικού ή αργού όπως λέμε στην Αστρολογία – πλανήτη σηματοδοτεί μία εποχή, χαρακτηρίζει μία γενιά ανθρώπων και ενεργοποιεί θετικά ή αρνητικά τον αστρολογικό χάρτη του καθενός, ανάλογα με τον ωροσκόπο του, αλλά και σε κοσμικό επίπεδο δραστηριοποιεί τον τομέα στον οποίο αναφέρεται το ζώδιο που επισκέπτεται.




Ο μακρινός Ουρανός κάνει κύκλο 84 περίπου ετών, κατά συνέπεια μένει γύρω στα 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Ανήκει στους σχετικά νεοανακαλυφθέντες πλανήτες (τον ανακάλυψε ο Γουίλιαμ Χέρσελ το 1781), σε μία εποχή που παρουσιάστηκε ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και γι’ αυτό του αποδόθηκαν και οι ιδιότητες του επαναστάτη της τεχνολογίας, της φυσικής, αλλά και γενικά του επαναστάτη καθώς συνδέθηκαν τα περάσματά του από επαναστατικές ανατροπές που αναλογούσαν στους τομείς των ζωδίων που περιόδευε.

Προικίζει με ειδικές ιδιότητες τις γενιές των ατόμων που γεννιούνται με τον Ουρανό στη ίδια θέση, π.χ. γενιά με Ουρανό στο Λέοντα (1956-1962), στην Παρθένο (1962-1969), κλπ., και αρκεί μια προσεκτική αναδρομή στο χθες για να συνδέσουμε την παρουσία του με παγκόσμια γεγονότα, εξελίξεις και κυρίως επαναστατικές αλλαγές.

Από τις αρχές του Μάρτη ο Ουρανός και μετά από μια πρώτη βιαστική προσέγγισή του πέρυσι (τέλη το 3ου, μέσα του 8ου), πέρασε στο χώρο του Κριού. Από την πρώτη του κιόλας προσέγγιση έδωσε τα χαρακτηριστικά της διέλευσης, τα οποία και βιώνουμε με τις επαναστατικές εξεγέρσεις καταπιεσμένων λαών, που απαιτούν είτε ανεξαρτησία είτε δημοκρατική διακυβέρνηση.

 Αυτό δε θα πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, καθώς ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει το ξαφνικό με την έννοια το απρόβλεπτου, την εξωτερίκευση ή αποκάλυψη με τη μορφή της έκρηξης μίας υποβόσκουσας εδώ και καιρό κατάστασης, είναι εδώ στον παρορμητικό Κριό, απ’ όπου τα τελευταία του περάσματα (1843 -1851 και 1927 – 1935) γέννησαν, μεταξύ άλλων, το κομουνιστικό μανιφέστο των Μαρξ και Έγκελς, το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας μετά τον ξεσηκωμό της 3ης Σεπτεμβρίου ενάντια στον Όθωνα και κινήματα που έφεραν ή προσπάθησαν να φέρουν ανεξαρτησία σε πολλά κράτη, όπως στη Δομινικανή Δημοκρατία, Ουγγαρία, Καναδά, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιρλανδία, Ν. Αφρική και αλλού.

Από την άλλη μεριά η παρουσία του Ουρανού στον Κριό (αλλά όχι από μόνη της) συνδυάζεται με την Ανατροπή της Γαλλικής δημοκρατίας από τον Ναπολεόντα, αλλά και το γιγάντωμα του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία, με τον Χίτλερ να αναλαμβάνει το 1933 την καγκελαρία και να ανοίγει ο δρόμος που οδήγησε στο β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Κανονικά ένα τέτοιο πέρασμα δε θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ, καθώς ο ουδέτερος από θέση, Ουρανός στον Κριό δεν είναι μόνος ικανός να φέρει δυνατά γεγονότα παρά μόνο επί μέρους από αυτά που, ανόητα στην προκειμένη περίπτωση, γράφονται στα Αστρολογικά περιοδικά του τύπου Αυτήν τη φορά όμως, το πέρασμα του στο χώρο του Κριού δεν είναι όπως τα τόσα άλλα εδώ και αιώνες… Εγώ θα επέλεγα σαν τίτλο το: και αυτό γιατί το συγκεκριμένο πέρασμα του Ουρανού παίρνει άλλες διαστάσεις,

καθώς η τετραγωνική του όψη με τον Πλούτωνα που επαναλαμβάνεται 7 (!!!) φορές από τον Ιούνιο του 2012 ως και το Μάρτη του 2015, είναι σπάνια μέσα στους αιώνες και δίνει 7 πύρινα χρόνια και αιτίες ικανές να φέρουν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στον κόσμο μας. Η όψη είναι δυσαρμονική καθώς ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω (σε θέση πτώσης) τής δίνει εκρηκτικά αποτελέσματα.

Ο Ουρανός γίνεται ο πυροκρατητής της ενέργειας του Πλούτωνα και αυτό μπορεί να είναι και σωτηρία, αλλά και ακραία επικίνδυνο. Σε ατομικό επίπεδο θα έχουμε μία έξαρση ωμής βίας, αμφισβήτησης και κατάλυσης θεσμών, μια περίοδο διαζυγίων, επαναστατικής εναντίωσης απέναντι σε όλα και όλους, ανοργανωσιάς ψυχικών ασθενειών, αντικοινωνικών και αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Σε κοσμικό επίπεδο η περίοδος που ακολουθεί και σε συνδυασμό με την παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι περίοδος ανατροπής όχι μόνο καθεστώτων, τύπου Καντάφι, που ήδη είναι σε εξέλιξη σε πολλά κράτη, αλλά και εν γένει του παγκοσμίου διοικητικού, νομικού, τραπεζικού, νομισματικού, θρησκευτικού από χρόνια εγκατεστημένου συστήματος, που νοσεί και δείχνει σημάδια σήψης, αλλάζοντας εκ βάθρων τις ισορροπίες δυνάμεων και μετατρέποντας σε ανεξέλεγκτες τις επαναστατικές κινήσεις των ανά τον κόσμο καταπιεσμένων, όπως και σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των θιγόμενων από αυτές, συμφερόντων, εξουσίων κλπ. Η παγκόσμια ειρήνη θα ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και το πέρασμα της στην απέναντι όχθη είναι αμφίβολο αν τελικά θα γίνει ανώδυνα.
Τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μη χάσει την εξουσία του θα είναι

1.) Πολιτικά, με διασπορά ειδήσεων που κατευθύνουν στα επιθυμητά το κοινό αίσθημα, δημιουργώντας φόβους για καταστάσεις που απειλούν την παγκόσμια νομιμότητα και ειρήνη, με σκοπό να νομιμοποιούν αυθαιρεσίες.
2.)Πολεμικά, με επί μέρους επεμβάσεις τύπου Ιράκ.
3.)Βιολογικά, με την πανδημική εξάπλωση ενός πανίσχυρου ιού που μπορεί να φέρει αποτελέσματα ανάλογα με αυτά της πανώλης.
4.)Χημικά, ή ακόμα και πυρηνικά, αν η κατάσταση ξεφεύγει και χάνετε τελικά από τον έλεγχό τους, ως ύστατη προσπάθεια να τον διατηρήσουν.

Όμως, το τέλος της σύγχρονης μεγάλης αυτοκρατορίας πλησιάζει και οι αντιδράσεις δε δείχνουν να μπορούν να το ανατρέψουν αυτό, όσο σκληρές και αν είναι. Το άσχημο είναι ότι αποδέκτης όλων αυτών θα είναι ο πολύς κόσμος σε όλη τη γη που στην πλάτη του θα παιχτούν, όπως πάντα άλλωστε, τα εξουσιαστικά παιχνίδια. Άσχημο είναι επίσης, που μέσα στο κλίμα που θα επικρατεί, θα βρουν σε ορισμένα μέρη, νέοι σωτήρες τύπου Χίτλερ, κατάλληλο έδαφος δράσης και πολλούς φανατικούς υποστηρικτές. Το σχήμα που κυβερνά αυτήν τη γη έχει φάει τα ψωμιά του και οι περίοδοι μετάβασης πάντα στην ιστορία είναι εξαιρετικά δύσκολες.

 Μια τέτοια μετάβαση θα ζήσει η δική μας γενιά. Αναγκαία, από την άποψη ότι θα μας βγάλει από το τέλμα και τη νοοτροπία του , θα μας κάνει να φοβηθούμε, να κλάψουμε, να αγκαλιαστούμε, να πονέσουμε και να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον. Θα μας αναγεννήσει ιδέες, ελπίδες, πάθος για ζωή, ιδανικά, παραμερίζοντας πολλές φορές το ατομικό μας συμφέρον προς όφελος του κοινωνικού. Επώδυνη μετάβαση, γιατί μέχρι να ολοκληρωθεί, θα έχουμε να μετράμε πολλές απώλειες. Ελπιδοφόρα, γιατί την ίδια περίοδο ο ιδεαλιστής Ποσειδώνας μέσα από το χώρο του στους Ιχθύες θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες ψυχικές μας καρδιές.

Θα δημιουργήσει το πανανθρώπινο κίνημα των νέων υπερασπιστών του δικαίου της ειρήνης και της ανόθευτης αλήθειας. Θα γεννήσει τη γενεά των ανθρώπων που θα καταφέρουν να διώξουν για πολλά χρόνια τα μαύρα σύννεφα του σκοταδισμού από τους ανθρώπους. Θα γκρεμίσουν ψεύτικες δοξασίες και θα βιώσουν την ανατολή της νέας χρυσής πνευματικής, ανθρωπιστικής, διαστημικής εποχής …
Της εποχής του Υδροχόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια