ΖΩΔΙΑ

ΖΩΔΙΑ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Το Πέρασμα του Ποσειδώνα στους Ιχθύες 2012 - 2025

Ανάλυση από τον Πέρρη Κρητικό.
Από τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2012 ο μυστηριακός Ποσειδώνας ο αινιγματικός και θαμπός κυβερνήτης των θαλασσών , των αισθήσεων και των παραισθήσεων περνά στο ζώδιο που κυβερνά, στο ζώδιο των Ιχθύων.  Θέση που επισκέφτηκε τελευταία φορά πριν ενάμιση αιώνα την περίοδο από το 1848 μέχρι το 1861.


Αν κάνουμε μία μικρή ιστορική αναδρομή στο μακρινό χθες διαβάζουμε εύκολα την επιρροή του Πλανήτη της τέχνης, του οράματος, του ονείρου, των ιδανικών, αλλά και τις ουτοπίας από το τελευταίο του πέρασμα στο ζώδιο που κυβερνά.  Εκείνα τα χρόνια άνθισαν τέχνες γράφτηκαν μνημειώδη έργα τόσο γραπτά όσο και μουσικά γεννήθηκαν προσωπικότητες των τεχνών αλλά και επιστήμονες που συνδύασαν την φαντασία με την επιστήμη για αυτό και στα χρόνια που επέδρασε  το πέρασμα του Ποσειδώνα ο κόσμος κέρδισε πολλά και πάνω από όλα η τέχνη σε όλες τις μορφές της. Ακόμα γεννήθηκαν πολιτικοκοινωνικά κινήματα που ενέπνευσαν επαναστάσεις και καθοδήγησαν κάτω από την σημαία τους εκατομμύρια ανθρώπων .


Μικρή αναφορά σε αυτά τα χρόνια που ο Μποντελέρ δημοσιεύει ( τα άνθη του κακού) ο Ουγκώ γράφει το μυθιστόρημα ( οι άθλιοι ), ο Φλομπέρ το ( μαντάμ Μποβαρί) ,ο Δούμας ( την κυρία με τις καμέλιες και την μαύρη τουλίπα) , Ο Ντοστογιέφσκι τις ( λευκές νύχτες)  και στη  Αμερική η Χάριετ Στόου δημοσιεύει την ( καλύβα του μπάρμπα Θωμά) που πουλά 1000000 αντίτυπα!! Την ίδια εποχή ανεβαίνει στην Βενετία η όπερα του Βέρντι (Τραβιάτα)  ο Βάγκνερ γράφει την όπερα (ο χρυσός του Ρήνου) ιδρύετε η μουσική ομάδα των 5 στην Ρωσία , κατασκευάζεται το Κρύσταλ Πάλλας στο Λονδίνο , εγκαινιάζεται το μουσείο Ερκιτάζ  στην Αγία Πετρούπολη,  κτίζεται η όπερα του Παρισιού και το δικό μας θέατρο όπερας στην Κεφαλονιά, ο Δαρβίνος εκδίδει την ( Καταγωγή των ειδών) και οι Μαρξ και Ένγκελς το (μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος ) .


Τα χρόνια αυτά έγινε η πρώτη αεροφωτογράφιση , η πρώτη μηχανή ηχογράφησης , η πρώτη υποθαλάσσια  σύνδεση τηλεγραφικού καλωδίου μεταξύ ΗΠΑ και Αγγλίας και γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς οι : Φρόιντ, Τέσλα, Μπέρναρντ Σω, Πουτσίνι, Γκογκέν, Παπαδιαμάντης, Χαλέπας,  Εβανς,  Βάγκ  Γκογκ, Αρθούρος Ρεμπό και πολλοί άλλοι.. Όλα αυτά αποτελούν μία ένδειξη της δύναμης που ασκεί από τον χώρο του ο πλανήτης αυτός.
Όμως οι εποχές αλλάζουν και στο σήμερα ο Ποσειδώνας περνά σε αυτόν τον χώρο έχοντας ένα ακόμα σημαντικότερο έργο να επιτελέσει. Συναντά τον κόσμο μας στο παρά πέντε της διάλυσης και όλα όσα σαν πλανήτης πρεσβεύει βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση…  Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια διανύουμε το τέλος της μεγάλης εποχής των Ιχθύων που τώρα γκρεμίζετε για να ξεκινήσει η ανατρεπτική εποχή του Υδροχόου.

Αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν εκφυλιστεί οι βασικές έννοιες και αρχές πάνω στις οποίες είχε στηθεί το σύστημα αξιών των τελευταίων 2000 ετών. Η πολιτιστική  παρακμή, η κατάρρευση των ιδεολογιών, η διαφθορά των κάθε φύσεως εξουσιών, νομοθετικών, θρησκευτικών, πολιτικών, το ξεπούλημα της τετάρτης εξουσίας του τύπου και της δημοσιογραφίας στα συμφέροντα,  μα πάνω από όλα η έλλειψη ιδανικών , έχουν δημιουργήσει ένα σκοτεινό πνευματικό μεσαίωνα που αόρατες αρχές ελέγχουν και κατευθύνουν ειδήσεις και συνειδήσεις, απομακρύνοντας τον άνθρωπο από την ουσία του και μετατρέποντάς τον σε ένα όργανο ενός απρόσωπου συστήματος διαχείρισης που θέλει και ισχυρίζεται ότι μπορεί να υποτάξει το πνεύμα του ανθρώπου στις εντολές μηχανών , που αντικαθιστά τα ονόματα με αριθμούς σε μικροτσίπ που θέλει και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα έλεγχου μία παγκόσμια κυβέρνηση σαν μόνη λύση για να συγκεντρωθούν  και να είναι υπό πλήρη έλεγχο  τα πάντα.


Η τροφή, οι γεννήσεις, οι θέσεις εργασίας καθώς έτσι υπόσχετε να εξασφαλίσει στον υπνωτισμένο κόσμο ειρήνη, απουσία εγκληματικότητας, εξάλειψη πείνας, κακουχιών και όλων όσων αποτελούν δεινά και απειλές του ανθρώπου σήμερα.. Ο Ποσειδώνας λοιπόν έρχεται να ανασύρει από αυτό το μεγάλο διάστημα των δύο χιλιάδων χρόνων της εποχής του μόνο όσα χρειάζεται η ανθρωπότητα σαν όπλα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο.

 Η εποχή των Ιχθύων είναι ένα πλοίο που βουλιάζει και ο πλανήτης βάζει τώρα στην πιο μεγάλη λέμβο ότι χρήσιμο έχει πάνω του το πλοίο που βουλιάζει για να αποτελέσει την μαγιά μίας νέας άνοιξης στους ανθρώπους του αύριο.
Λέει ναι !! μπορεί να σας πρόδωσαν οι εξουσίες, μπορεί να κατέρρευσαν οι ιδεολογίες, μπορεί  να ξεθώριασαν τα χρώματα του έρωτα , να έγιναν όλα πράξεις χωρίς ουσία, να χάλασε ο ήχος της μουσικής και η αρμονία αλλά…

 Γεννήστε νέα ιδεολογία, φτιάξτε καινούργιο όνειρο, καινούργιο όραμα και αγωνιστείτε για αυτό. Ξαναγίνεται ελεύθεροι και ιδεαλιστές, ενωθείτε κάτω από την σημαία της ανάγκης του ανθρώπου για ελευθερία και αυτοδιάθεση, παλέψτε για αυτόν τον πλανήτη που είναι μόνο δικός σας, που κάποιος πάει να τον κατακτήσει μαζί και εσάς και που δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον διαφεντεύει. Ανακαλύψτε τον δικό σας πιο δίκαιο θεό νέες φόρμες έκφρασης λόγου και τέχνης,  πάρτε από το χθες μόνο τα πολύτιμα… ότι άξιζε… Μην πάψετε να κλαίτε με τον πόνο και το άδικο μην πάψετε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον μην πάψετε να αγαπάτε την ζωή το ηλιοβασίλεμα την ανατολή.

Μην σας ξεγελούν γυάλινα κουτιά με αυτοματισμούς,  χώρους διασκέδασης και ιδανικές θερμοκρασίες χειμώνα καλοκαίρι… ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΨΗΛΑ … ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΡΑΝΟ !!!!  Μέσα από τον θόλο Δεν μπορείτε να ακούσετε το φύσημα του ανέμου το θρόισμα των φύλλων την βροχή την μυρωδιά του χώματος το κάψιμο του Ήλιου… Εικονική και ψεύτικη είναι η πραγματικότητα που πλασάρει το σύστημα παγκοσμίου έλεγχου σε όλα τα επίπεδα.. μέσα από την οθόνη του υπολογιστή δεν μπορείς να αγγίξεις χέρια να σκουπίσεις δάκρυα..

Όσοι σωθήκαν από την αλλοτρίωση  των καιρών θα απλώσουν το χέρι σε όσους ακούσουν την φωνή του Ποσειδώνα να τους καλεί.. αυτά τα χρόνια παντού στην γη αγωνιστές του ονείρου άνθρωποι που δεν έπαψαν να πιστεύουν στην θεϊκή μας καταγωγή θα δώσουν σε μία ύστατη προσπάθεια μία τεράστια ώθηση στις τέχνες. Μέσα από μουσική τραγούδια θέατρο εκδηλώσεις θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έναν πυρήνα  αντίστασης  στην νέα τάξη πραγμάτων , θα γίνουν το μεγαλύτερο ανάχωμα απέναντι στο τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης. Αυτά τα χρόνια θα γεννηθούν οι δικοί μας καλλιτέχνες , εφευρέτες, φιλόσοφοι…  

Ένας νέος  Φρόιντ  θα κάνει ψυχανάλυση στους ανθρώπους του τώρα,  ένας νέος Μαρξ, θα ενώσει κάτω από μία νέα ιδεολογία  επαναστάτες του αύριο που δεν δέχονται να γίνουν ασήμαντα γρανάζια στο τερατούργημα που πάνε κάποιοι να κατασκευάσουν, θα γεννηθούν οι νέοι Βάγκ Γκογκ και μία θεωρεία πιο προχωρημένη από αυτήν του Δαρβίνου θα βρει την πραγματική μας καταγωγή.. Για όλα αυτά το πιο ελπιδοφόρο νέο στα χρόνια που ακολουθούν είναι αναμφίβολα το πέρασμα του Ποσειδώνα στους  Ιχθείς. Το καταφύγιο στις δυσκολίες που θα φέρουν οι τραγικές επαναλαμβανόμενες όψεις του Πλούτωνα με τον Ουρανό…

Ο Ποσειδώνας είναι όνειρο και ελπίδα… Τα παιδιά του Ποσειδώνα είναι το φώς που μπορεί να μας βγάλει από το σκοτεινό τούνελ ..  Τα γεγονότα θα μας ανησυχήσουν και κάποιοι ελεύθεροι και ωραίοι θα μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο Θα μας ξαναδώσουν ελπίδα. .  Μία υπέροχη Ελληνίδα ποιήτρια έγραψε….  Όσοι δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν ξαγρυπνούν και στοχάζονται.. όσοι δεν έχουν φωτιά να ζεσταθούν έχουν ελπίδες.. όσοι δεν έχουν ελπίδες και στοχασμούς πεθαίνουν από έκπληξη καθώς το κακό τους βρίσκει πάντα απροετοίμαστους και δύο φορές σκληρός είναι ο θάνατος που δεν βρίσκει αντίσταση ο ερχομός του

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια