ΖΩΔΙΑ

ΖΩΔΙΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

Ο αργός Πλούτωνας, ο μακρινός κυβερνήτης του Σκορπιού εγκαθίσταται για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερω. Με δεδομένο ότι ως πλανήτη τον γνωρίζουμε από το 1930 που ανακαλύφθηκε, είναι λογικό η




βιβλιογραφία γύρω από τις θέσεις των πλανητών να μην περιλαμβάνει αναλύσεις για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τις επιδράσεις που μπορεί να φέρει το πέρασμά του σε αυτόν το χώρο.

Για την ιστορία θα αναφέρουμε πως ο Πλούτωνας διανύει περίπου δυο μοίρες του ζωδιακού κύκλου κάθε χρόνο και κάνει κύκλο περίπου 246 ετών.

Είναι ο μικρότερος των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και είναι μικρότερος ακόμη και από τη Σελήνη. Η ακανόνιστη τροχιά του, που τον κάνει να μένει στο κάθε ζώδιο από 12 έως και 21 χρόνια, σε συνδυασμό με τη μικρή του διάμετρο ήταν οι αιτίες που σ' ένα συνέδριο αστρονόμων πριν από δυο χρόνια, τον υποβίβασαν από πλανήτη σε νάνο πλανήτη ή πλανητοειδή, όμως αυτό σε τίποτα δεν ενοχλεί τη δική μας έρευνα που από τη γνώση που έχουμε αποκτήσει για την επιρροή αυτού του μικρού σε διάμετρο αλλά γίγαντα σε σχέση με την επίδρασή του Πλούτωνα, μας δείχνει ότι ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο σημαντικότερος, ως προς την επιρροή, σε σχέση με τους άλλους πλανήτες που εξετάζουμε στην αστρολογική έρευνα.

Γνωρίζοντας ότι η δύναμη ενός σώματος δεν είναι πάντοτε ανάλογη του όγκου του και ξέροντας ότι η μεγαλύτερη ενέργεια, η πυρηνική, βγαίνει μέσα από το μικρότερο κομμάτι της ύλης, τον πυρήνα δηλαδή του ατόμου, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πώς μπορεί ένας τόσο μικρός πλανήτης να ασκήσει τόσο μεγάλη επιρροή στο πέρασμά του.

Στα λίγα βιβλία που αναφέρουν το πώς ίσως θα μπορούσε να επιδράσει στον κόσμο, το πέρασμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα κάνω μια αναφορά σε αυτό που εγώ θεωρώ σοβαρότερο όλων, της μακράν όλων των άλλων σπουδαιότερης αστρολόγου Θεοδώρας Ντάκου που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ένας παγκόσμιος οργανισμός θα εδραιωθεί σαν ηγεσία και θα μπουν στόχοι και σκοπιμότητες για τη βελτίωση του ανθρωπίνου είδους και της παραγωγής. Η ιεράρχηση και η αυστηρή οργάνωση είναι αναγκαίο επακόλουθο του περάσματος του Πλούτωνα στο ζενίθ του ζωδιακού.

Η πρακτική εφαρμογή και η συστηματοποίηση των καινούριων γνώσεων, ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων, ο καταμερισμός της εργασίας ανάλογα με τις δυνατότητες του ατόμου και ο έλεγχος πάνω στη γενετική είναι πράγματα που ο Αιγόκερως θα αξιώσει από τον Πλούτωνα, ίσως με λίγο κουραστικό και σκληρό τρόπο.

 Οι άνθρωποι που θα γεννηθούν με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα ανήκουν σε δυο είδη: το ένα θα είναι οι πνευματικοί δάσκαλοι που θα προτείνουν την ειρήνη και τη μετριοπάθεια και το άλλο οι σκληροί αρχηγοί που θα αποβλέπουν στην εκμετάλλευση καινούργιων εδαφών, με σκοπό την ανεύρεση καινούριων πηγών ενέργειας για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εξερεύνηση και κατάκτηση καινούριων πλανητών».

Και αφού αναφέρθηκα με σεβασμό στα λόγια της μεγάλης Ελληνίδας αστρολόγου, τώρα θα σας αναφέρω τα αποτελέσματα της δικής μου μελέτης, της δικής μου θεώρησης για τα σημαντικά γεγονότα τα οποία θα επιφέρει αυτό το πέρασμα στον κόσμο μας, θυμίζοντάς σας ότι όσα διαβάσετε παρακάτω απηχούν τις προσωπικές μου απόψεις, αφήνοντας το χρόνο να με επαληθεύσει ή απορρίψει.

Σκέφτομαι τον τόσο δυσερμήνευτο Πλούτωνα, τον πλανήτη που συνδέεται με τον πυρήνα του κυττάρου μας, τον κυβερνήτη του τέλους και της ανακύκλωσης, μιας κρυφής υπόγειας ενέργειας, μιας μεγάλης μυστικής δύναμης η οποία βρίσκει τον τρόπο να αναρριχηθεί στην επιφάνεια, στην εξουσία, στην παγκόσμια εξουσία, αφού ο Αιγόκερως συμβολίζει την εξουσία σε κάθε της μορφή, το κατεστημένο, αυτό που μάθαμε να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε ως ηγεμόνα τοπικό και παγκόσμιο, ως ηγέτη πολιτικό και θρησκευτικό. Πολλοί λένε ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου θα καταστραφεί ο κόσμος και διάφορα άλλα παρανοϊκά, ότι οπωσδήποτε το 2012 είναι το τέλος του κόσμου.

Εγώ θα μπορούσα να σας υπογράψω ότι κανένα τέλος του κόσμου δεν πρόκειται να συμβεί το 2012, όσα και αν λένε οι κάθε λογής προφήτες και κινδυνολόγοι. Όμως κατά τη δεκατριάχρονη παραμονή του Πλούτωνα στο χώρο του Αιγόκερω πραγματικά θα αλλάξουν πάρα πολλά και πρώτο και σημαντικό θα είναι η αλλαγή στο συσχετισμό των μεγάλων δυνάμεων.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων θα δούμε να ωριμάζει ή και να ολοκληρώνεται, αν προλάβει να ολοκληρωθεί, μια ένωση γιγάντων στο χώρο της Ασίας και προς απάντηση αυτών, μια μεγάλη ένωση στο χώρο της Αμερικής. Βλέπω ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου θα δημιουργηθούν τρεις μεγάλες ενώσεις, η Αμερικανική Ένωση, η Ασιατική Ένωση και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οικονομικά αυτό που ζήσαμε πρόσφατα, η κρίση όπως ονομάστηκε, αστρολογικά δείχνει ότι δεν είναι παρά ένα απλό πείραμα. Να είστε σίγουροι ότι η αμερικάνικη οικονομία το 2010 θα είναι ξανά ισχυρή. Τα μεγάλα γεγονότα ωστόσο που θα συνταράξουν τον πλανήτη αφορούν τη διετία 2014-2015, που είναι και η χρονική περίοδος που θα γεννήσει τις αιτίες για να δημιουργηθούν αυτές οι μεγάλες αλλαγές που πιο πάνω αναφέρουμε.

Στη διάρκεια της παραμονής του Πλούτωνα στο χώρο του Αιγόκερω θα δούμε να γίνονται προσπάθειες συνένωσης δυνάμεων όχι μόνο σε κρατικό επίπεδο αλλά και σε ιδεολογικό και θρησκευτικό. Θα δούμε προσπάθειες να ενωθούν τα πλοκάμια της χριστιανικής θρησκείας σε μία, κάτι το οποίο θα επιδιωχθεί πολύ σοβαρά για πρώτη φορά μετά την εποχή του Σχίσματος. Στη διάρκεια της παραμονής του Πλούτωνα στο χώρο του Αιγόκερω φαίνεται ότι θα υπάρξει η τάση οι μεγάλες ενώσεις που προαναφέραμε να φέρουν και κάποιες νομισματικές αλλαγές.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα διαφορετικό δολάριο ή ένα διαφορετικό ασιατικό νόμισμα, κάτι ανάλογο δηλαδή του ευρωπαϊκού ευρώ. Όλα αυτά όμως που σας αναφέρω θα είναι αποτελέσματα που θα προκύψουν από μια μεγάλη αναταραχή, η οποία θα αφορά το 2014 και 2015, χρονιές που χαρακτηρίζονται ως δυο επικίνδυνες χρονιές της διέλευσης του Πλούτωνα στο χώρο του Αιγόκερω. 2014 - 2015 είναι δυο χρονιές που μπορούν να ταρακουνήσουν πραγματικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είναι χρονιές που τον κόσμο θα τον απασχολήσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές μορφές και όπου και αν εξελίσσεται θα καίει και θα αφορά τους πάντες. Αν δηλαδή αφορά μια κατάσταση που διαδραματίζεται στην Ευρώπη, θα αφορά και την Ασία και την Αμερική, αν έχει να κάνει με την Αμερική, θα αφορά και την Ασία και την Ευρώπη. Είναι σαν να υπάρχει μια αιτία να αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο ένα μεγάλο θέμα. Το θετικό αυτής της διαδικασίας είναι ότι όλα τα δυνατά γεγονότα αυτής της περιόδου δε θα βάλλουν ευθέως κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αφορούν περισσότερο χώρες όπως την Κίνα, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Την εποχή που λόγω εσωτερικών προβλημάτων, μιας καταστροφής, ενός ανατρεπτικού γεγονότος, μιας επιδημίας οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αδύναμες, το Ιράν θα κάνει μια επεκτατική κίνηση ώστε να δυναμώσει τη θέση του στη Μέση Ανατολή.


Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αν κάποιος ισχυρός ηγέτης θέλει να λειτουργήσει σαν αναμορφωτής, θίγοντας μεγάλα συμφέροντα, θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός με τη ζωή του. Άλλα σημαντικά γεγονότα που θα τρέξουν αυτήν την περίοδο είναι η ανακάλυψη ενός στοιχείου ή ένωσης που θα μπορούσε να αποτελεί εναλλακτική ενέργεια ή καύσιμο και να έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες σε σχέση με αυτά που ήδη υπάρχουν, η οικοδόμηση ενός κολοσσιαίου έργου που θα θυμίζει ναό και θα έχει μεγάλη διάσταση και προβολή στην κτίση του, η αντιμετώπιση μιας ασθένειας που υπό τη μορφή επιδημίας θα προσβάλει πολύ κόσμο αφού θα προέρχεται από τροφή, ο διαχωρισμός των ανθρώπων στους ενταγμένους και μη ενταγμένους σε ένα παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου.

 Όμως το σημαντικότερο αυτών των δεκατριών ετών είναι ότι θα αποτελούν ένα σημαντικό πέρασμα της ιστορίας του κόσμου σε μια άλλη εποχή, στη χρυσή εικοσαετία από το 2024 μέχρι το 2044, που θα ξαναενώσουν τον κόσμο με κοινά οράματα, κοινές ανησυχίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποια κοινή απειλή, που φαίνεται να πλησιάζει πραγματικά τον κόσμο μας το 2045.

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλάζοντας απλά τους τόπους και τις συνθήκες κάθε εποχής, για την ιστορία αναφέρουμε πως τα περάσματα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω σηματοδότησαν ένα μεγάλο διωγμό των Χριστιανών από το Διοκλητιανό, ένα μεγάλο Σεισμό που ισοπέδωσε το 526 την Αντιόχεια, την απόφαση του Ιουστινιανού που απαγόρευσε την διδασκαλεία των Εθνικών και έκλεισε τη Φιλοσοφική σχολή των Αθηνών, το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας, ένα μεγάλο λοιμό στην Κωνσταντινούπολη, τη Στάση του Νίκα, την ένωση της ρωμαιοκαθολικής και της ανατολικής εκκλησίας, την ψευδή, όπως ονομάζεται, Ένωση των δυο Εκκλησιών, την αρχή των σταυροφοριών το 1274, όπως και το σχίσμα των εκκλησιών το 1054,


την κατάληψη της Συρίας από τους Πέρσες, την ίδρυση της Αντιόχειας, την ένωση Αγγλίας και Ουαλίας σε ένα κράτος, τη μεγάλη επιδημία πανώλης στη Γαλλία το 1525, την οθωμανική και ρωμαϊκή Συνθήκη, την ανακάλυψη του αζώτου, αλλά και την ίδρυση του αμερικανικού κράτους όπως το ξέρουμε σήμερα.

Η ιστορία κάνει κύκλους και όσοι βρίσκετε υπερβολικά τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για θεόσταλτα μηνύματα ούτε για αποτελέσματα κληρονομικών χαρισμάτων. Είναι αποτελέσματα πολύπονης και χρονοβόρας μελέτης, ανάλογη μελέτη με αυτή που μου επέτρεψε το 1999 να γράψω για την πτώση των δίδυμων πύργων λίγους μήνες προτού καταρρεύσουν.

Είμαι σίγουρος ότι η γενιά μας θα ζήσει μεγάλες στιγμές στην ιστορία του κόσμου, όπως είμαι σίγουρος ότι αυτές οι μεγάλες στιγμές θα δημιουργήσουν το κίνητρο για να δημιουργηθούν ξανά ιδεολογίες και ιδανικά και φεύγοντας ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω να πάψει αυτή η περίοδος της σκληρής ατομικότητας που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια