ΖΩΔΙΑ

ΖΩΔΙΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αστροχαρτογραφία ΟΡΙΣΜΟΣ και ΜΕΘΟΔΟΙ

Η προσωπική μου γνώμη :

Όλοι σχεδόν οι Αστρολόγοι προσπάθησαν, προσπαθούν, ασχολούνται και ερευνούν τρόπους να προβλέψουν κοινωνικοπολιτικά γεγονότα σε συσχετισμό με τον τόπο - την χώρα που πρόκειται αυτά να συμβούν. Μέσα στην πορεία της έρευνας εντάσσονται τόσο οι γεωπολιτικοί χάρτες όσο και η Αστροχαρτογραφία.




Όμως μέχρι στιγμής με ανεπιτυχείς τρόπους καθώς τα αποτελέσματα των προβλέψεων με αυτές τις μεθόδους δεν επιβεβαιώνονται. Είναι λυπηρό ότι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν χρησιμοποιώντας δεκάδες θέσεις γενέθλιων διελεύσεων και προοδευμένων πλανητών σε σχέση με οίκους , απλανείς, σημεία υπαρκτά και ανύπαρκτα, αραβικούς κλήρους, μαύρες σελήνες… κλπ θεωρίες όχι αποδειγμένες για να αποδώσουν πάντα εκ των υστέρων κάποιο γεγονός. Αυτό είναι για τον κάθε έναν εύκολο αλλά δεν πείθει!!!

Από την στιγμή που θέλουμε να λέμε να πιστεύουμε και να πιστεύουν και οι άλλοι ότι λειτουργούμε ως επιστήμονες και όχι ως κομπογιαννίτες έχουμε κάθε αιτία και υποχρέωση να ψάχνουμε να συγκρίνουμε να ερευνούμε αλλά όχι και να υιοθετούμε αστήριχτες και ατεκμηρίωτες μέχρι στιγμής μεθόδους.

Προσωπικά λοιπόν έχω την άποψη ότι θα περάσουν κάποια ακόμα χρόνια για να φτάσουμε Αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να μπορούμε να αναφερόμαστε με την ίδια ακρίβεια και βεβαιότητα που αναφερόμαστε στις αναλύσεις των προσωπικών χαρτών σε τοπικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα με τις μεθόδους αυτές ή με κάποια νεότερη που πιθανά προκύψει.

 Ως τότε πιο φρόνιμο θα ήταν ο κάθε ερευνητής να κρατά για λογαριασμό του τις έρευνές του και να τις αναφέρει μόνο σε χώρους αστρολογικής έρευνας εξειδικευμένα site κλπ ή στον κλειστό κύκλο και των άλλων ερευνητών ή για να συμπληρώσουν ή να αναιρέσουν κάτι γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε στην μέθοδο που μπορεί να έχει πραγματικά την δύναμη να κάνει μελλοντική πρόβλεψη για τέτοιου είδους γεγονότα.

Άλλωστε ξέρουμε καλά πως όσες προβλέψεις γύρω από κοσμικά γεγονότα έχουν ειπωθεί και επαληθευτεί δεν εκπορεύονται από γεωπολιτικούς χάρτες και από την αστροχαρτογραφία αλλά από τις παραδοσιακές μεθόδους πρόβλεψης σε συνδυασμό με στατιστική και ιστορική έρευνα. Φυσικά κάθε ερευνητής της Αστρολογίας οφείλει να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται για προσωπική του χρήση. Για αυτό και πιο κάτω παραθέτουμε τα στοιχεία του ορισμού και την μεθοδολογία τόσο της αστροχαρτογραφίας όσο και των γεωδαιτικών χαρτών Π.Κ

ΟΡΙΣΜΟΣ και ΜΕΘΟΔΟΙ

Είναι ένα πεδίο έρευνας και κατά πολλούς νέος κλάδος της Αστρολογίας, που προτείνει τον καθορισμό της Γης σε καθορισμένες και σταθερές Ζωδιακές Ζώνες. Κάτι που είναι ακόμα υπό έρευνα και αμφισβήτηση αφού παρουσιάζει προς το παρόν πολλές αδυναμίες. Καρπός της Αστρογεωγραφίας είναι οι Γεωδαιτικοί χάρτες που κατασκευάζονται σύμφωνα με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της πρωτεύουσας κάθε χώρας.

Ο πρώτος μεσημβρινός του Γκρίνουιτς θεωρείται (χωρίς ειδική αιτία) ότι ανήκει η πρώτη μοίρα του Κριού και αυτή η τιμή είναι για το μεσουράνημα. Χωρίζοντας τη Γη σε 360o μεσημβρινούς, ο καθένας από αυτούς ορίζει μια μοίρα του Ζωδιακού Κύκλου. Η φορά των Ζωδίων είναι από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά. Η Αθήνα δηλαδή που βρίσκεται 23o 43΄Ανατολικά του Γκρίνουιτς έχει μεσουράνημα στις 23o 43΄του Κριού και βρίσκουμε ότι για το γεωγραφικό πλάτος της Αθήνας βόρεια 37o 58΄ ο Ωροσκόπος που αντιστοιχεί στο μεσουράνημα είναι οι 5o του Λέοντα.

Ο γεωδαιτικός χάρτης είναι ένα ωροσκόπιο χωρίς πλανήτες. Όταν θέλουμε να εξετάσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μια συγκεκριμένη περίοδο, ερευνούμε τις πλανητικές διελεύσεις από τους οίκους του γεωδαιτικού χάρτη. Κάποιοι τοποθετούν πάνω στους γεωδαιτικούς χάρτες της πλανητικές θέσεις του κράτους και με βάσει αυτήν την οικοθεσία διερευνούν τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα.

Οι γεωδαιτικοί χάρτες είναι ουσιαστικά μια προβολή του ζωδιακού κύκλου πάνω στη Γη. Στην ίδια αρχή βασίζεται και η αστροχαρτογραφία που όμως δεν θεωρεί τη διαίρεση κατά γεωγραφικό μήκος σταθερή, με καθορισμένες όλες τις τιμές από το πρώτο μεσημβρινό του Γκρίνουιτς, αλλά προβάλει και μεταφέρει πάνω στη Γη τις πραγματικές θέσεις των ζωδίων και των πλανητών σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο και ζωδιακή τιμή όπως π.χ. το μεσουράνημα στην πρώτη μοίρα του Κριού διέρχεται απ' όλους τους μεσημβρινούς μέσα σε 24 ώρες, αφού η Γη σε αυτόν τον χρόνο συμπληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της.

Αστρονομικά, όταν σ' ένα ωροσκόπιο κάποιος πλανήτης είναι τοποθετημένος στην περιοχή του μεσουρανήματος, την στιγμή της γέννησης ο πλανήτης κινείται ακριβώς πάνω από τον τοπικό μεσημβρινό. Περνά κάθετα πάνω από το γενέθλιο τόπο όπως το μεσημέρι ο Ήλιος μεσουρανεί, ενώ τα μεσάνυχτα φωτίζει την άλλη πλευρά της Γης. Ένας αστροχαρτογραφικός χάρτης απεικονίζει τις περιοχές της Γης όπου μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάθε πλανήτης μεσουρανεί, δύει ή βρίσκεται στο ναδίρ.

Η επισήμανση αυτών των περιοχών στην επιφάνεια της Γης γίνεται με τις ονομαζόμενες Πλανητικές Γραμμές. Οι γραμμές του μεσουρανήματος και του Ναδίρ είναι κάθετες ευθείες στο γήινο ισημερινό και διέρχονται από τους πόλους. Ενώ αντίθετα οι γραμμές που υποδεικνύουν τις περιοχές ανατολής και δύσης των πλανητών είναι καμπύλες. Κατά τα άλλα η ερμηνεία ως προς τους πλανήτες δεν ξεφεύγει από τα κλασικά. Δηλαδή ερμηνεύουμε στις περιοχές που περνά ο Άρης με τα χαρακτηριστικά του όπως ένταση, βία, σύγκρουση.


Στην αστροχαρτογραφία δεν υπάρχουν οίκοι. Στην υπόθεση της κοσμικής πρόβλεψης είναι ότι η απόδοση ενός Αστρολογικού γεγονότος , Νέα Σελήνη, όψεις πλανητών κλπ προσδιορίζουν τους τόπους όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες, θετικές ή αρνητικές. Η μέθοδος που χρησιμοποιείτε για την κοσμική ανάλυση στηρίζεται στο γενέθλιο χάρτη της χώρας για την οποία επιχειρείτε η πρόβλεψη.

 Η μελέτη των προόδων, των διελεύσεων, αλλά και όλων των ουρανίων φαινομένων, όψεων, εκλείψεων κλπ σε σχέση με το γενέθλιο ωροσκόπιο. Η τεχνική είναι απλή. Σύμφωνα με την ώρα πάντα που συμβαίνουν τα πιο πάνω γεγονότα καταστρώνεται ένα ωροσκόπιο για τον τόπο που ενδιαφέρει, που στη συνέχεια ερμηνεύεται με οδηγό τα γνωστά αστρολογικά κριτήρια Όμως υπάρχουν λόγω της φύσης ης έρευνας κάποιες βασικές παραλλαγές…


Οι Πλανήτες εδώ έχουν διαφορετική σημασία και αναφέρονται : Ο Ήλιος με τον αρχηγό του κράτους, αλλά και με τον τομέα που θα ενεργοποιηθεί άμεσα στο διάστημα που εξετάζεται. Η σελήνη με τον κόσμο, την κοινή γνώμη. Ο Ερμής με το εμπόριο, Το χρήμα, τις μετακινήσεις κλπ. Η Αφροδίτη με την τέχνη, τη μόδα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την διασκέδαση την χαρά. Ο Άρης με το στρατό, την βία, τον πόλεμο, τα ατυχήματα, τις εκρήξεις την φωτιά.

Ο Δίας με το τραπεζικό ,το νομικό και το εκπαιδευτικό σύστημα, τους συμμάχους και τους νόμους. Ο Κρόνος με τους εργάτες, τους αγρότες, την καθιερωμένη αρχή την επιβολή αλλά και την δυσκολία, την κρίση, την αποτυχία, τον περιορισμό, την καθυστέρηση.

Ο Ουρανός με τις επαναστατικές ενέργειες, τις ανταρσίες, τις αναθεωρήσεις, τις νέες τεχνολογίες – εφευρέσεις την ηλεκτρική ενέργεια, την αεροπορία, το διάστημα. Ο Ποσειδώνας με την τέχνη, την θρησκεία, τη μόλυνση, τα σκάνδαλα, την ναυσιπλοΐα, τις απάτες, τις μειονότητες, τις πλημμύρες, το φυσικό αέριο, τη μεταφυσική, τα ναρκωτικά. Ο Πλούτωνας με τις μεγάλες καταστροφές, την πυρηνική ενέργεια, τα θλιβερά γεγονότα, τα εγκλήματα, τις συνομωσίες, το μεγάλο κεφάλαιο.

Αντίστοιχα οι Οίκοι σχετίζονται με:

1-7με την γενική κατάσταση του πληθυσμού, την ίδια τη χώρα, τις σχέσεις με τα άλλα κράτη, τις συνθήκες, τις δίκες.

2-8με την οικονομική ζωή, τις οικονομικές ανόδους και καταστροφές, τις εγκληματικές πράξεις.

3-9 με το οδικό δίκτυο τις τηλεπικοινωνίες τα Μ.Μ.Ε, τις γειτονικές χώρες, νόμους εκπαίδευση.

4-10 με την κυβέρνηση, πολιτικούς ηγέτες, την πολιτική, τον λαό, τις γενικές συνθήκες και τις προοπτικές.

5-11 με τις γεννήσεις τα βρεφικά ιδρύματα νηπιαγωγεία, βρεφοκομία, καλλιτεχνικές προσωπικότητες, την διασκέδαση, τα τυχερά παιχνίδια, το θέατρο.

6-12 με τις εργασιακές συνθήκες τους εργάτες, τους μισθωτούς, τις απεργίες, τη δημόσια υγεία, τις φυλακές, τις συνομωσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια